Jablonec nad Nisou: V Jablonci si připomenou 21. srpen 1968

17.08.2022 9:37 | Tisková zpráva

Srpnové události roku 1968 si Jablonec nad Nisou připomene hned dvěma akcemi. První, vzpomínkový akt u pomníku Bojovníků za svobodu a bezpráví v Parku generála Mrázka, pořádá statutární město Jablonec nad Nisou tuto neděli od 10 hodin. Druhá, vystoupení Písničkářů Šafránu /1982–2022.

Jablonec nad Nisou: V Jablonci si připomenou 21. srpen 1968
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V neděli 21. srpna uplyne 54 let od vpádu sovětských vojsk do Československa. Připomenout si události, na které bychom především v současné době neměli zapomínat, může každý. Kultura Jablonec, p. o. pro veřejnost připravila koncert Písničkářů Šafránu, který proběhne od 15 hodin na Letní scéně Eurocentra. Koncert se koná v rámci festivalu Jablonecké tóny 2022 a vstup na něj je zdarma.

„Na koncertu vystoupí Jiří Dědeček, Trojka Zuzany Homolovej (SK), Petr M. Lutka a Jan Burian,“ prozrazuje Petr Vobořil, ředitele společnosti Kultura Jablonec, p.o. a doplňuje: „Jedná se o neoficiální sdružení folkových písničkářů Šafrán, které vzniklo v roce 1972. Jeho členové se nepodvolili mašinérii nastupujícího normalizačního režimu, nechtěli do undergroundového prostředí a hrát jen soukromě po různých bytech či na fingovaných svatbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.