Jablonec nad Nisou: V hale budou sportovat všechny generace

17.01.2020 9:15

Od pátku 17. do neděle 19. ledna bude jablonecká sportovní hala patřit fotbalovému turnaji pro všechny generace. Součástí programu budou také exhibice walking a freestyle footballu či novinky TEQBALL.

Jablonec nad Nisou: V hale budou sportovat všechny generace
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

V pátek dopoledne jsou připravené semináře o pohybové gramotnosti dětí z mateřských škol společně s praktickými ukázkami. V 10 hodin pak vypukne fotbalový turnaj, v němž se jako první na hřiště postaví týmy dětí ze 3. tříd základních škol Libereckého kraje.

„Mrzí mě, že nemohu být kvůli pracovním povinnostem právě na seminářích, ale odpoledne na turnaj určitě dorazím, abych viděl děti i dospělé v akci přímo v naší městské hale,“ říká náměstek primátora David Mánek, který si je vědom toho, jak je důležité, aby děti měly dostatek pohybu a nezůstávaly pouze doma u počítačových her. „Kladem sportovního víkendu je to, že se jej mohou aktivně zúčastnit všechny generace, od malých dětí až po seniorskou veřejnost,“ pochvaluje si náměstek.

Součástí sportovního programu budou také sportovní exhibice, a to ukázky walking fotbalu, což je speciální forma hry v chůzi vhodná pro starší populaci, a divácky atraktivní freestyle footballu či novinka zvaná TEQBALL. „Jde o nový druh sportu, který se hraje na zahnutém stole s míčem podobným tomu fotbalovému. Jsem na ni velmi zvědavý,“ popisuje David Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …