Jablonec nad Nisou: Ve městě budou sloužit nové toalety

18.06.2021 12:22

Další veřejné toalety mají k dispozici Jablonečané i návštěvníci města. Jedny nové jsou u vodní nádrže město, druhé kompletně zrekonstruované jsou na Horním náměstí u letního kina. Za oboje město zaplatilo 845 tis. korun.

Jablonec nad Nisou: Ve městě budou sloužit nové toalety
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Mít kvalitní, čisté a fungující toalety ve městě je základ. Proto se snažíme ty nevyhovující opravovat nebo nahrazovat zcela novými. Opravou toalet u letního kina, která zahrnovala i zavedení topení, jsme jejich provoz rozšířili ze sezónního na celoroční. Celá rekonstrukce vyšla městskou pokladnu na 445 tis. korun,“ konstatuje jablonecký ekonomický náměstek Milan Kouřil. 

Sociální zařízení na Horním náměstí po radikální rekonstrukci volaly. „Opravy byly skutečně rozsáhlé. Museli jsme sanovat vlhkost, instalovali jsme nový kotel na topení a teplou vodu, položili jsme novou dlažbu, vyměnili okna, dveře a sanitární vybavení. Budova má novou fasádu a vnitřní výmalby,“ říká Dana Försterová z technického odboru jabloneckého magistrátu. Po rekonstrukci budou mít toalety celoroční provoz. Otevřené jsou za poplatek každý den od 12 do 18, večer pak slouží návštěvníkům letního kina, kvůli kterým vedou do budovy i nové vstupy z areálu.

Zcela nové sociální zařízení je u přehrady, a to konkrétně v sousedství parkoviště pod bývalým závodem Bižuterie. „Zde bylo dosluhující zařízení, které už bylo v havarijním stavu, proto jsme se rozhodli jej nahradit zcela novým. Volba padla na hotový a vybavený kontejner, pod kterým jsme upravili vydlážděný prostor a připojili jej na odpady a přívody vody.  Zajímavostí je, že toaletám dodávají energii solární panely,“ vysvětluje náměstek Kouřil s tím, že instalace nového sociálního zařízení vyšla město na 400 tis. korun.

U vodní nádrže Mšeno město provozuje šest sociálních zařízení, z nichž dvě jsou zděná – jedno u sauny, druhé na Tajvaně, kde je také místo pro přebalovací pult. Otevřené jsou v sezóně denně od 8 do 20 hodin a jsou zdarma. K těm, které jsou v blízkosti občerstvení, mají klíče jejich provozovatelé. Stánky mohou být dle městské obecně závazné vyhlášky otevřené do 22 hodin. Provoz veřejných toalet u přehrady stojí město každý rok 944 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…