Jablonec nad Nisou: Volby do Evropského parlamentu pohledem magistrátu

28.05.2019 19:02

V pátek a v sobotu se konaly volby do Evropského parlamentu. Každoročně se zaměstnanci Magistrátu města Jablonec nad Nisou účastní jako zapisovatelé v okrskových volebních komisích. Letos se do voleb zapojilo okolo 90 zaměstnanců úřadu.

Jablonec nad Nisou: Volby do Evropského parlamentu pohledem magistrátu
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Rád bych touto cestou všem poděkoval za účast a součinnost při organizaci voleb. Celkem se zapojilo 49 zaměstnanců magistrátu jako zapisovatelé a dalších více jak čtyřicet se podílelo na vedení seznamu voličů, vydávání voličských průkazů, roznášení hlasovacích lístků voličům, stavění zástěn ve volebních místnostech a dalších činnostech spojených s volbami,“ říká tajemník Magistrátu města Jablonec nad Nisou Marek Řeháček.

Práce ve volební komisi se zúčastnilo 304 členů okrskových volebních komisí (OVK), z toho 211 delegovaných členů OVK, 44 členů z řad dobrovolníků a 49 zapisovatelů, kteří jsou z řad zaměstnanců magistrátu města. „Výsledky byly velmi rychle spočítány. Poslední výsledky dorazily na radnici do dvou hodin po uzavření volebních místností. Je tak vidět, že celý proces máme již velmi dobře vyladěný,“ doplňuje Řeháček a dodává, že nejmladšímu členu OVK bylo 18 let a nejstaršímu 84 let. Průměrný věk člena OVK pak byl 51 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…