Jablonec nad Nisou je Městem pro byznys desetiletí

28.11.2019 10:02

Jablonec nad Nisou má od úterý 26. listopadu 2019 titul Město pro byznys desetiletí. Získal jej na základě faktu, že je dlouhodobě nejúspěšnějším městem ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys, který provádí Týdeník Ekonom s podporou společnosti Eurovia. Ke kritériím patří podnikatelské prostředí či přístup veřejné správy.

Jablonec nad Nisou je Městem pro byznys desetiletí
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Jablonec v Libereckém kraji za posledních deset let vyhrál pětkrát, třikrát byl druhý a jednou třetí. V roce 2012 skončil sedmý v celorepublikovém hodnocení 205 obcí s rozšířenou působností a 22 pražských městských částí, v roce 2017 dokonce čtvrtý, loni byl jedenáctý. „V celorepublikové TOP 10 se pětačtyřicetitisícové město opakovaně umísťuje například vysokým počtem podnikatelů nebo kvalitní podporou webových stránek,“ uvedl za organizátory soutěže David Pavlát. Průměrné umístění Jablonce nad Nisou v letech 2009-2019 je tak 1,9. K silným stránkám Jablonce patří podpora webových stránek, počet podnikatelů a stabilita krajiny.

„Je to skvělý úspěch, ale stále je co zlepšovat,“ říká primátor Jiří Čeřovský, který ocenění v Liberci přebral. Dodal, že velkým tématem k řešení je v Jablonci už delší dobu doprava a nevýhodou je, že už ve městě není prostor pro vytvoření průmyslové zóny.  „Jablonec je zasazený v krásném prostředí, které ho však limituje. Nemůžeme nabídnout podnikatelům plochy, kde bychom vytvořili průmyslovou zónu,“ uzavírá Čeřovský. Na druhém místě v Libereckém kraji za Jabloncem skončil v hodnocení desetiletí Železný Brod, třetí byl v Turnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…