Jablonec nad Nisou letos setkání ke Dni učitelů nahradí netradičním způsobem

25.03.2021 17:33

Statutární město Jablonec nad Nisou každoročně pořádalo ke Dni učitelů 28. března společná setkání s pedagogy i ostatními zaměstnanci škol obvykle v krásném prostředí městského divadla. Nepříznivá situace letos, bohužel, takové společenské akce neumožňuje. Město ale chce dát učitelům jasný vzkaz, že na ně ani v této abnormální době nezapomnělo. V kanceláři náměstka pro oblast humanitní Davida Mánka tak vznikly dárky, které tradici poděkování učitelům neporuší ani v letošní složité situaci.

Jablonec nad Nisou letos setkání ke Dni učitelů nahradí netradičním způsobem
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Význam důstojného připomenutí Dne učitelů nemůže zastínit ani současný lockdown, museli jsme jen vymyslet jinou formu,“ říká David Mánek a pokračuje: „V pátek 26. března postupně navštívím všechny školy zřizované statutárním městem a předám pro každého z učitelů malý osobní dárek v podobě bonboniér v dárkových kazetách s věnováním. Ty jsme speciálně pro tuto příležitost nechali potisknout školními motivy. Symbolicky tak posíláme našim učitelům trochu sladké energie pro jejich další práci. Chceme alespoň tímto gestem vyjádřit, jak si vážíme toho, jakou práci právě oni v době pandemie odvádějí. Bez plnohodnotného vzájemného sociálního kontaktu, odkázáni jen na online prostředí, je to neuvěřitelně náročné jak pro učitele, tak pro děti a rodiče.  Všichni se s tím ale vypořádávají velmi dobře. Udržet co nejvyšší laťku při online způsobu výuky znamená vynaložit spoustu energie, času a psychických sil.  A za to, že to učitelé v našich základních, ale i mateřských školách stále skvěle zvládají, jim patří obdiv a poděkování. A to nejen v den jejich svátku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.