Jablonec nad Nisou má nového primátora

18.09.2019 18:46

Zastupitelé statutárního města Jablonec nad Nisou v tajné volbě odvolali Milana Kroupu z funkce primátora.

Jablonec nad Nisou má nového primátora
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Zastupitelé statutárního města Jablonec nad Nisou v tajné volbě odvolali Milana Kroupu z funkce primátora města. Vydáno a odevzdáno bylo 29 hlasovacích lístků, z toho 28 bylo platných. 18 zastupitelů hlasovalo pro odvolání, 6 bylo proti a 4 se zdrželi.

Novým primátorem  se stal Jiří Čeřovský (ODS). Volba byla tajná, vydáno bylo 28 hlasovacích lístků, odevzdáno 26 lístků, všechny byly platné. Pro Jiřího Čeřovského hlasovalo 20 zastupitelů. Dosavadní náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík (Piráti) vzápětí rezignoval na svoji funkci. Před samotnou volbou primátora rezignovala na funkci radní i Jarmila Valešová (Piráti).

Novým náměstkem primátora pro rozvoj města se stal Petr Roubíček (ODS). Volba byla tajná. Vydáno bylo 28 hlasovacích lístků, 26 bylo odevzdáno a byly platné. 18 zastupitelů bylo pro zvolení Petra Roubíčka. Dále byl v tajné volbě zvolen Milan Kouřil (ANO) do funkce náměstka pro ekonomiku a majetek města. I v jeho případě bylo vydáno 28 hlasovacích lístků, 26 bylo odevzdáno a byly platné. 18 zastupitelů bylo pro zvolení Milana Kouřila.

Následně byl z funkce radního odvolán Jan Polák (Piráti) a zastupitelé zvolili náměstka pro oblast humanitní Davida Mánka (ANO) statutárním náměstkem primátora. Novými členy Rady statutárního města Jablonec nad Nisou se po tajné volbě stali Miloš Vele (ODS), Vít Němeček (ODS) a Petr Vobořil (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…