Jablonec nad Nisou podporuje nadějného boxerského šampióna

10.10.2022 12:59 | Tisková zpráva

Pětinásobného juniorského mistra ČR v boxu finančně podporuje také statutární město Jablonec nad Nisou. Osmnáctiletý boxer velterové váhy do 67 kg Daniel Daníček z The ultimate boxing club Jablonec nad Nisou na konci září obhájil titul juniorského republikového šampióna a chystá se na závodní vstup mezi muže.

Jablonec nad Nisou podporuje nadějného boxerského šampióna
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Na severu Čech je nadějný jablonecký bijec ve své kategorii bez konkurence. Pětkrát se stal mistrem ČR, a to v letech 2016, 2017, 2018, 2020 a 2022. Pouze v roce 2019 obsadil na republikovém šampionátu stříbrné druhé místo. Pro milovníky statistik nutno dodat, že v roce 2021 se juniorské MČR v boxu nekonalo vzhledem k pandemii koronaviru.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

„Letošní zatím poslední republikový titul vybojoval Daniel na konci září v jihomoravských Těmicích. Naše město tohoto svého nadějného sportovce finančně podporuje od roku 2020, a to individuálně formou peněžitých darů z rozpočtu. Vždy jde o podporu jeho účasti na významných mezinárodních kláních, při kterých reprezentuje nejen Jablonec nad Nisou, ale také celou Českou republiku,“ přibližuje spolupráci náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

Konkrétně se v případě městské finanční podpory vždy jednalo od účast Daniela Daníčka na Mistrovství Evropy juniorů v boxu, v letech 2020 a 2022 v Bulharsku, v roce 2021 v Černé Hoře.

„Rok 2021 pro mě byl zakletý. Mistrovství České republiky bylo zrušeno kvůli covidu, na Evropu jsem nakonec nemohl odcestovat kvůli zranění kotníku. Zisk letošního titulu mistra ČR mi tak vynahrazuje zklamání z loňských neúčastí,“ svěřuje juniorský šampión v boxu Daniel Daníček.

Do konce letošního roku má mladý reprezentant ještě značně nabitý program. Kromě tvrdé přípravy v městské sportovní hale o druhém říjnovém úterku odjíždí do Prahy zúčastnit se nejprestižnějšího juniorského mezinárodního turnaje nejvyšší A kategorie pořádaného v České republice na počest olympijského vítěze Júlia Tormy. Následně v prosinci by se měl premiérově představit také mezi muži, a to hned v rámci Mistrovství České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.