Jablonec nad Nisou postupně opravuje kontejnerová stání

27.03.2022 19:33 | Tisková zpráva

Jablonec nad Nisou aktuálně zahájil 1. etapu oprav kontejnerových stání. Konkrétně se jedná o stanoviště tříděného i směsného odpadu v ulicích Mšenská, Polní, Josefa Hory a Mládí. Realizace si vyžádá 1,2 milionu korun z městské kasy.

Jablonec nad Nisou postupně opravuje kontejnerová stání
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Ve všech případech byl technický stav přístřešků za hranicí životnosti, město tudíž přistoupilo k jejich demontáži, popřípadě demolici. „Stání budou vyrobená z lehké ocelové konstrukce, v jejich místě dojde k položení nového asfaltového povrchu. Jedná se o podobný typ, jako jsou již relativně nové přístřešky například v ulici Josefa Hory. Kóje pro směsný komunální odpad budou opatřené vrátky s možností uzamykání,“ přibližuje podobu nově budovaných stání náměstek primátora pro ekonomiku a správu majetku Milan Kouřil.

Konkrétně se jedná ve Mšenské ulici o místo naproti domu č. 26, v Polní vedle domu č. 54, v Josefa Hory naproti domu č. 7 a v Mládí naproti domu Palackého 40. „Tuto první etapu plánujeme dokončit nejpozději v průběhu května, vše pochopitelně v závislosti na počasí,“ doplňuje Lukáš Krámský z oddělení správy místního hospodářství MMJN.

Město má v souvislosti s opravami kontejnerových stání naplánované ještě i další dvě etapy. Druhá z nich obnáší výměnu střešní konstrukce s montáží uzamykatelné brány v ulici I. Olbrachta 21 a dvě demontáže stávajících stání se stavbou nových v ulici Průmyslové naproti domům Jizerská 6 a 8. Třetí bude zahrnovat výměny čtyř střešních konstrukcí v ulici Na Výšině 15, 17, 24 a na křižovatce s Pasířskou ulicí společně s demolicí a stavbou dvou nových stání v Mozartově ulici u domů 12 a 20. Tyto další plánované práce by měly město vyjít zhruba na další 2 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…