Jablonec nad Nisou přijímá žádosti o dar na obnovu památek

13.02.2018 7:36

Od pěti do padesáti tisíc korun mohou získat vlastníci nemovitostí nebo drobné památky, kteří si požádají o finanční dar z městského rozpočtu. Žádost je třeba odeslat do poloviny března komisi městské památkové péče.

Jablonec nad Nisou přijímá žádosti o dar na obnovu památek
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Dar z městské pokladny je určený na obnovu památky či prostředí, které s ní souvisí a podílí se na její prezentaci, např. na úpravu dřevin, terénu či dalších porostů. „Takto je možné obnovit drobné památky, jako jsou sochy, křížky, kapličky, boží muka, ale i umělecká díla 20. století apod., nebo součásti veřejně přístupných nemovitostí. Věc, na kterou je dar žádán, ale nemusí být kulturní památkou ve smyslu zákona o památkové péči,“ vysvětluje předseda komise Miloš Krčmář s tím, že dar je určený na práce provedené v průběhu roku 2018. Minimální výše daru je pět tisíc, maximální 50 tisíc korun. „V odůvodněných případech může komise rozhodnout, že lze horní mez přesáhnout, ale jen tehdy, když součet všech darů nepřesáhne 100 tisíc korun,“ poznamenává Krčmář.

Žádosti je možné podávat do 15. března 2018 na originálních formulářích a musí obsahovat identifikaci památky: název, katastrální území, parcelní číslo, číslo popisné, foto, identifikační údaje žadatele, specifikované práce a finanční rozvahu. Formulář pak žadatelé odevzdají buď osobně na podatelně úřadu, nebo poštou na adresu Magistrát města Jablonec nad Nisou, Mírové náměstí 19, 467 51 Jablonec nad Nisou (podatelna – sekretariát náměstka primátora Lukáše Pletichy), nebo prostřednictvím datové schránky MMJN (ID datové schránky: wufbr2a) či e-mailem se zaručeným elektronickým podpisem na adresu epodatelna@mestojablonec.cz. Informace k žádosti o dar získají zájemci na sekretariátu náměstka Pletichy, III. patro/č. dv. 309, a na oddělení ŽPaPP, Jana Horčičková nebo Jakub Šrýtr, III. patro/č. dv. 321, a také ZDE. Tam jsou k dispozici také formuláře ke stažení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…