Jablonec vyzývá veřejnost: Na Dolině nevstupujte na stavbu

04.12.2020 19:00

Na začátku letošního roku se Jablonec pustil do úprav vodního koryta potoku protékajícího územím Doliny. Úpravou vznikne funkční biotop, který bude zároveň plnit i retenční funkci. V těchto dnech byla stavba přerušená, práce začnou znovu na jaře. Město žádá občany, aby na označené staveniště nevstupovali.

Jablonec vyzývá veřejnost: Na Dolině nevstupujte na stavbu
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Stavba byla v těchto dnech přerušená na zimu. „Pokračovat se bude na jaře, jakmile to dovolí klimatické podmínky,“ říká Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby.  Staveniště je označené a opatřené výstražnými značkami. „Vyzýváme veřejnost, aby dávala pozor a na ohrazené území nevstupovala. Hlavně musí být opatrné děti, aby při sáňkování nevjely do nové tůně nebo na ni nevstupovaly, pokud bude zamrzlá. Hrozí tu nebezpečí utonutí,“ upozorňuje Mikulášek.

Na projekt Revitalizace vodoteče Dolina v Jablonci nad Nisou v předpokládané hodnotě 4,4 mil. korun získalo město dotaci z EU přesahující jeden milion. Výstavba si vyžádala kácení některých dřevin, které však budou v závěru projektu nahrazené novou výsadbou.

„Na projekt obnovy tůně a revitalizace koryta potoka jsme získali dotaci ve výši 1,1 milionu korun z Operačního programu Životní prostředí. Obnovené vodní prvky budou sloužit k akumulaci a retenci vody v krajině,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Koryto potoka bude mít nový tvar, bude přehrazené pěti přehrážkami a nově v něm bude vzdouvací objekt. Lokalitu doplní mlatové i kamenné cesty a nový mobiliář. Za vykácenou zeleň je plánovaná náhradní výsadba. Hotovo by mělo být v říjnu 2021.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…