Jaké jsou plány a investice ve Šternberku pro rok 2018?

06.01.2018 21:52

V letošním roce ve Šternberku v prvé řadě plánujeme dokončení akcí, se kterými se započalo v předcházejícím období. Jedná se o dokončení rekonstrukce Mateřské školy Nádražní a Domova seniorů Na Valech. Velká část výdajů bude směřovat do oprav chodníků a komunikací ve spolupráci s Olomouckým krajem.

Jaké jsou plány a investice ve Šternberku pro rok 2018?
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

„Jedná se například o chodník od nadjezdu směrem k výjezdu na Lužice, a dále pak chodník na Rýmařovské ulici až po výjezd na Hlásnici,“ uvedl starosta Stanislav Orság. „Další velké opravy chodníků směřujeme do oblastí, kde energetická společnost plánuje položení elektrického vedení do chodníku. Zde se jedná o ulice Havlíčkova, Nábřežní, Žitná a další. Seznam těchto míst se ještě bude zpřesňovat, “ doplnil starosta. 

Město bude také pokračovat v opravách ulice Vinohradské a přilehlých ulic Nové, Balcárkovy. Na tento rok je také v plánu zahájit velké opravy učeben na základních školách a jejich dovybavení informačními technologiemi.

Co se týče plánů postavit ve Šternberku krytý bazén, budou znovu projednány už na začátku roku v lednu. „Máme již k dispozici dokončenou studii plaveckého bazénu. Jedná se o velikost 25 metrů a šest drah,“ uvedl starosta. Studie počítá s tím, že součástí nového objektu by byl i bazén pro výuku plavání, relaxační – masážní bazén, nejrůznější vodní atrakce, tobogan, různé typy saun, zázemí včetně bufetu apod. „V lednu chceme se zastupiteli a odborníky o tomto záměru dále diskutovat a rozhodnout, jaký bude další osud tohoto zařízení v našem městě,“ upřesnil starosta.

Pár investičních akcí plánuje ve Šternberku realizovat i Olomoucký kraj. V letech 2018 a 2019 počítá např. se zahájením rekonstrukce ulice Věžní, včetně dvou okružních křižovatek; jedna bude u čerpací stanice a druhá u sídliště Uničovská. „U některých investic vyčkáváme na spolufinancování ze státního rozpočtu nebo Evropské unie,“ vysvětlil starosta Stanislav Orság, například cyklostezku do Dolního Žlebu, opravu Olomoucké ulice nebo výstavbu atletického stadionu.

Rozpočet města na rok 2018 je schválen ve výši 320 milionů korun, rozpočet najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…