Jeseník: Centrum společných aktivit soutěží o titul Stavba roku

21.03.2021 19:08

Multifunkční objekt Centra společných aktivit byl přihlášen do soutěže Stavba roku Olomouckého kraje 2020. Soutěžní kategorií jsou stavby občanské vybavenosti a úpravy veřejných prostor. Vyhlášení vítězů proběhne v první polovině roku. Všechna díla pak budou vystavena na veletrhu Slavotech v Olomouci.

Jeseník: Centrum společných aktivit soutěží o titul Stavba roku
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Vyhlašovatelem soutěže je Olomoucký kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví.

O titul stavba roku se soutěží v pěti kategoriích. Porota hodnotí např. architektonické vyznění díla a jeho celkový přínos, prostorové a funkční řešení, kvalitu stavebních prací, vstřícné řešení pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, originálnost konstrukčního řešení, vliv stavby na životní prostředí, úspory energie apod.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Budova vznikla přestavbou někdejšího objektu loutkového divadla a historického bytového domu a jejich propojením novou dvoupodlažní přístavbou. Proces od úvodní architektonické studie architekta M. Matyáše v roce 2012 přes projektovou přípravu a výstavbu zakončila kolaudace objektu v roce 2019. Stavební část komunitního centra spolufinancovaná Městem Jeseník byla finančně podpořena z dotačního programu IROP. Stavební práce přišly na cca 28 mil. Kč, z čehož dotace činila 18 mil. Kč. Vybavení komunitního centra a plánované aktivity jsou podpořeny z operačního programu přeshraniční spolupráce CZ-PL INTERREG.

Cílem projektu bylo poskytnout prostor pro komunitní aktivity a rozvíjení dobrých vztahů mezi jednotlivci, skupinami i organizacemi na Jesenicku. To vše prostřednictvím interaktivní knihovny, víceúčelového hudebního sálu, multimediální učebny, projektové místnosti, zázemí a poskytovaných sociálních služeb. Prostory objektu jsou připraveny hostit koncerty, divadla, workshopy, semináře, stejně jako autorská čtení i programy pro děti a seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …