Jeseník: Den otevřených dveří na SŠ gastronomie a farmářství

28.12.2019 16:01

Zážitkový program, prohlídka školy, workshopy, kvízy, ale také i tombola. To vše nabídl Den otevřených dveří, který pořádala Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník.

Jeseník: Den otevřených dveří na SŠ gastronomie a farmářství
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Jsem ráda, že nás navštívili především školáci, kteří se budou rozhodovat, kam půjdou po ukončení základní školní docházky. Kromě našich tradičních zavedených řemesel jim můžeme nabídnout nový čtyřletý obor s maturitou masér ve zdravotnictví, který se začne vyučovat od školního roku 2020,“ uvedla ředitelka SŠ gastronomie a farmářství Silvie Pernicová.

Praxe bude probíhat v Priessnitzových léčebných lázních, a zájemci tak kromě teoretické výuky získají potřebné praktické zkušenosti. Město Jeseník tyto aktivity školy vítá a zároveň se snaží pomáhat při jejím propojení s podnikatelským prostředím. „Finančně jsme podpořili spolupráci této školy s místní firmou WooX, kdy se žáci oboru se zaměřením sedlář pod vedením lektorů z řad odborníků seznámili s novými materiály a trendy,“ řekla starostka města Zdeňka Blišťanová.

Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník má zhruba 270 žáků, z toho přibližně stovka studuje na odloučeném pracovišti v Horních Heřmanicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…