Jeseník: Investiční akce města nabírají na tempu

12.03.2020 19:33

Již v březnu odstartovala rekonstrukce Tyršovy ulice a příští měsíc by mohly začít stavební práce v Seifertově ulici, kde dojde k rozšíření spodní části úzké obousměrné komunikace včetně vybudování přilehlého chodníku se zábradlím. Zároveň se lidé dočkají dokončení zbývající části chodníku podél frekventované cesty v přilehlé Bezručově ulici.

Jeseník: Investiční akce města nabírají na tempu
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Stavba je ze strany města připravena a peníze jsou alokovány v městském rozpočtu. „Rada města v pondělí schválila uzavření smlouvy s dodavatelem, který vzešel z výběrového řízení. Díky němu se podařilo snížit předpokládanou cenu zakázky o více než milion korun, a to na částku 3 926 450 korun včetně DPH,“ uvedla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Součástí stavebních prací bude i nové odvodnění a přeložky inženýrských sítí, které zajistí společnost ČEZ. Smyslem investiční akce, o níž se mluvilo více než deset let, je zvýšit bezpečnost chodců a zlepšit dopravní obslužnost. „Jedná se o nultou etapu revitalizace sídliště Pod Chlumem, dalším krokem bude vypracování projektové dokumentace na modernizaci a zlepšení uživatelského komfortu obyvatel v této části města,“ podotkl místostarosta města Václav Urban.

Radnice již dříve nechala vypracovat na tuto lokalitu územní studii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…