Jeseník: Lidé získají kvalitnější vodu, investici akcionáři schválili

12.07.2020 11:07

Rekonstrukce úpravny pitné vody v Adolfovicích, jež zásobuje více než 15 tisíc obyvatel okresu Jeseník, může začít. Jednomyslně o tom rozhodla valná hromada společnosti Vodovody a kanalizace Jesenicka (dále jen VaK), která schválila střednědobý plán investic na roky 2020-2025, jehož součástí je zmiňovaná rekonstrukce.

Jeseník: Lidé získají kvalitnější vodu, investici akcionáři schválili
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Stavební práce odstartují během nejbližších týdnů, investor v této souvislosti upozorňuje na zvýšený pohyb stavební techniky v dané lokalitě.

Adolfovická úpravna, která je nenahraditelným zdrojem vody pro Jeseník, byla uvedená do provozu v roce 1967. Díky její rekonstrukci získají občané v tomto regionu kvalitnější pitnou vodu a zvýší se zásobní kapacity úpravny. Dalšími přínosy je například snížení chemizace (chlórování) vody, možnost úpravy jejího pH a stabilizace kvality vody, která nebude kolísat podle počasí a ročního období.

Investici v hodnotě 74 milionů korun uhradí z poloviny dotace ministerstva zemědělství, zbývající část zaplatí ze svých zdrojů VaK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…