Jeseník: Město jednalo s nemocnicí o zdravotní péči

20.07.2019 7:35

Místní a časová dostupnost zdravotní péče na Jesenicku a nedostatek lékařských specialistů. Především o těchto problémech diskutovala začátkem tohoto týdne starostka města Zdeňka Blišťanová se staronovým ředitelem Jesenické nemocnice Vítězslavem Vavrouškem.

Jeseník: Město jednalo s nemocnicí o zdravotní péči
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Pan ředitel ocenil skutečnost, jak se město aktivně zajímá o danou problematiku. Vyvolali jsme jednání s krajským úřadem, obrátili jsme se také na Senát. Svou podporu nám tak přislíbil hejtman Ladislav Okleštěk, vedoucí odboru zdravotnictví Olomouckého kraje Bohuslav Kolář i senátor Lumír Kantor, předseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku,“ uvádí starostka města. Jak dále říká, odpovědnost za poskytnutí lékařské péče leží na zdravotních pojišťovnách. Podle nařízení vlády č. 207/2012 Sb. o místní a časové dostupnosti služeb právě ony mají zajistit lékařskou péči v místě bydliště, respektive v jeho okolí.

Při řešení tohoto problému přitom mohou sehrát velkou roli i sami občané. „Pokud nemůžete sehnat zubaře, praktického lékaře nebo jakéhokoliv jiného specialistu, řekněte to své zdravotní pojišťovně. Ta se tím musí ze zákona zabývat a nemůže nad tím mávnout rukou. Zvlášť pokud takových stížností přijde z Jesenicka více, “ radí Zdeňka Blišťanová. A zároveň dodává: „Mohu vám slíbit, že vás v tom nenecháme. Radnice bude s pojišťovnami také komunikovat. Snažíme se zapojit všechny, kteří mohou zlepšit zdravotní péči na Jesenicku. Budeme rádi, pokud k tomu přispějete i vy a napíšete své zdravotní pojišťovně,“ vyzývá veřejnost starostka Zdeňka Blišťanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…