Jeseník: Policie nabízí jistotu, a navíc i bydlení

29.11.2020 17:02

olicie České republiky přijímá na obvodní oddělení v jesenickém okrese nové kolegy. Vedle obvodních oddělení v Jeseníku, Žulové nebo Zlatých Horách letos došlo k otevření policejní stanice v Javorníku.

Jeseník: Policie nabízí jistotu, a navíc i bydlení
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Noví policisté mohou počítat nejen se stabilním zaměstnáním a pětasedmdesáti tisícovým náborovým příspěvkem, ale také s jistotou bydlení v regionu. Města a obce pro ně mají rezervovány byty k přednostnímu pronájmu.

Oblastní obvod Jeseník patří mezi nejkrásnější v republice. Nachází se v nejsevernějším cípu Olomouckého kraje, kde zasahuje nejen do masivu Hrubého Jeseníku, ale také Rychlebských hor nebo Vidnavské nížiny. „Výhodou práce v našem okrese je nádherná příroda, čerstvý vzduch a klidné prostředí služeben v horských městech,“ říká plk. Ludmila Andělová, ředitelka územního odboru Jeseník Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Právě v menších horských městech bývá problém se sháněním bydlení. Na to však policie v Jeseníku myslí a novým kolegům a jejich rodinám nabízí možnost nastěhovat se do městských či obecních bytů. Ty se pak mohou stát startovním bydlením v horské oblasti Jeseníků.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Kromě bydlení a náborového příspěvku ve výši 75 tisíc korun nabízí policie také možnost kariérního růstu. Policista může v budoucnu najít uplatnění ve více oborech, například v rámci kriminální policie, kynologie, dopravní policie aj.

Na Jesenicku pracují policisté v malých obvodních odděleních. „Naši policisté zde během služby získají řadu životních zkušeností, které vedou k navázání životních přátelství s dalšími kolegy. Ti k sobě mají v těchto menších služebnách mnohem blíže, než je tomu ve velkých městských odděleních,“ zdůrazňuje Andělová. Všichni policisté jsou členy velké a silné organizace, která v celé republice čítá více než 43 tisíc členů. Přátelství často přesahují rámec práce a kolegové tak spolu utužují kolektiv i mimo službu.

Policejní stanice se do Javorníku vrátila po devíti letech

Plnohodnotná přítomnost policie v Javorníku chyběla od roku 2011, kdy bylo obvodní oddělení přesunuto do Žulové. Nyní se ale stanice vrací do města pod zámkem Jánský Vrch i na žádost veřejnosti. „Zřízením policejní stanice v Javorníku je zabezpečena pravidelná každodenní přítomnost policistů ve městě a jeho okolí. Zvýší se akceschopnost, dosažitelnost služby, a dojde k výrazně lepšímu pokrytí územní působnosti obvodního oddělení,“ říká ředitelka Andělová.

„Z důvodu velkého množství rekreačních objektů, chat a lyžařských areálů v naší oblasti pořádáme mnoho bezpečnostních opatření zaměřených nejen na kontrolu těchto objektů, ale také na kontroly zabezpečení a odkládání lyžařského sportovního vybavení v zimní sezoně či dodržování bezpečnosti silničního provozu,“ dodává Andělová.

Přijímací řízení se skládá ze 3 hlavních částí - fyzických testů, psychotestů a zdravotní prohlídky. Fyzické testy se skládají ze čtyř částí, člunkový běh, celomotorický test, kliky a běh na jeden kilometr. Fyzické testy lze v případě neúspěchu po natrénování opakovat. Ověření osobnostní způsobilosti je zaměřeno na zjišťování osobnostních předpokladů, které jsou potřebné pro výkon služby u Policie České republiky. V jeho průběhu uchazeči vyplňují osobnostní dotazníky a hovoří s nimi psycholog.

Přihláška ZDE

Nově nastupující získávají náborový příspěvek ve výši 75 tisíc korun, plat po nástupu do výkonu služby 31 000 korun plus příplatky, po 3 letech až 36 000 korun, pravidelné navyšování platu, šest týdnů dovolené, fond pracovní doby jen 37,5 hodiny týdně, plat v plné výši v době nemoci kratší než 30 kalendářních dnů a spoustu dalších benefitů včetně nároku na odchodné a výsluhový příspěvek po odsloužených letech. Průměrný plat policistů a policistek v Olomouckém kraji v roce 2018 činil 41 433 korun, za rok 2019 to bylo už 44 738 korun. Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…