Jeseník: Poštovní a Dittersdorfova se dočkají obnovy

06.02.2023 19:53 | Tisková zpráva

Dvě frekventované komunikace, jejichž technický stav již není bezvadný, se dočkají obnovy. Na jaro tohoto roku je naplánována rekonstrukce, která zahrnuje vybroušení stávající asfaltové vrstvy do hloubky 5 cm a položení nového povrchu na ulici Poštovní a Dittersdorfova...

Jeseník: Poštovní a Dittersdorfova se dočkají obnovy
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Zároveň dojde k úpravě dnes již vyklánějících se obrub a u poškozených kusů k jejich výměně. Bezpečnost chodců podpoří vybudování zpomalovacího pruhu v prostoru před školkou, který bude zároveň sloužit i jako nasvícený přechod pro chodce. V úseku u přechodu bude rychlost omezena na 30km/hod.

Jako dodavatel byla vybrána společnost BERKASTAV, s r.o. Cena obnovy je vyčíslena na cca. 4,4 mil. Kč bez DPH, což je zhruba o milion a půl méně, než byla odhadovaná cena zakázky v zadávací dokumentaci. Stavební práce by měly započít v dubnu letošního roku a potrvají asi čtyři měsíce.

Obnova se neobejde bez dopravního omezení, proto prosíme všechny o shovívavost. Odměnou vám bude 450 metrů nové komunikace bez děr a záplat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…