Jeseník: Radar má zklidnit dopravu na průtahu městem

06.02.2019 16:23

Město Jeseník uvažuje o zavedení měření rychlosti, a to na frekventované silnici od původního rejvízského mostu po kruhový objezd poblíž Vodní tvrze. Cílem je zklidnit dopravu na průtahu městem, na kterém se nachází dva silně frekventované přechody pro chodce.

Jeseník: Radar má zklidnit dopravu na průtahu městem
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Navštívili jsme Odry, kde mají zkušenosti s úsekovým měřením a Kopřivnici, která využívá stacionární radar. Nám se jeví jako spravedlivější úsekové měření, jež díky čidlům zabudovaným v silnici propočítává průměrnou rychlost v daném úseku,“ vysvětlil místostarosta Jeseníku Václav Urban.

Jak dále poznamenal, existují dvě varianty fungování tohoto systému, odkoupení za zhruba 1,5 milionu korun anebo pronájem. „Příjmy z pokut by měly být prvotně investovány zpět do zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu a chodců ve městě,“ doplnil místostarosta Urban.

Administrativu spojenou s vybíráním pokut bude mít na starosti odbor dopravy a silničního hospodářství. Zkušební provoz, pokud město dá zelenou měření rychlosti, by mohl začít v polovině letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…