Jeseník: Radnice jedná se stavebním bytovým družstvem

04.03.2020 21:10

Cestu, jak co nejkvalitněji zajistit občanům Jeseníku zásobování teplem (CZT), hledá vedení města. Radnice jedná s místním stavebním družstvem.

Jeseník: Radnice jedná se stavebním bytovým družstvem
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Vzhledem k tomu, že zastupitelstvo jasně deklarovalo vůli ukončit nájemní vztah se současným provozovatelem CZT, hledáme nejvýhodnější řešení pro občany, kteří jsou tímto způsobem zásobeni teplem a teplou vodou,“ říká místostarosta Jeseníku Tomáš Vlazlo.

Radnice oslovila Stavební bytové družstvo Jeseník (SBD), které spravuje přibližně 1500 bytů, z toho 570 je připojeno na CZT. SBD je tak logickým partnerem pro jednání o budoucnosti celého systému zásobování teplem.

„SBD Jeseník jako individuální majoritní odběratel tepla ze systému CZT považuje za správné ucházet se o možnost provozování CZT pro své členy a další klienty. Pro obyvatele Jeseníku to bude jistě výhodnější, než kdyby jim teplo dodávala nadnárodní korporace zaměřená čistě na tvorbu zisku,“ komentuje postoj SBD předseda představenstva Vít Dorničák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…