Jeseník: Revitalizace historické Katovny se chýlí ke konci

28.06.2015 19:29

Město Jeseník realizuje rekonstrukci objektu Katovna s přispěním Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007-2013 pod názvem projektu Katovna – Dědictví nyského knížectví a společné historie v Jeseníku a Gluchołazech. Jedná se o rekonstrukci dlouhou dobu chátrající kulturní památky.

Jeseník: Revitalizace historické Katovny se chýlí ke konci
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

V současné době již zhotovitel provedl všechny zásadní stavební práce spočívající v rekonstrukci objektu Katovny a přístavbě zázemí informačního centra. V 2. patře byl vytvořen prostor pro příležitostné expozice a místnost pro umístění technologie vzduchotechniky. V současnosti probíhají již finální dokončovací práce, probíhá montáž interiérového vybavení, dokončují se práce na expozici, probíhají úpravy exteriéru budovy včetně nového barevného řešení fasády, která dá objektu novou podobu. Práce budou v brzké době dokončeny.

Expozice bude zřízena edukativní formou

V rámci tohoto projektu, který přinese rozvoj potenciálu příhraničí a posilování jeho konkurenceschopnosti, rozšíření turistické nabídky a zlepšení technického stavu památkově chráněných objektů, vznikne speciální regionální obslužné místo, které bude poskytovat služby a informace návštěvníkům města o Jesenicku a nyském regionu (i v polském jazyce). Dále zde bude možné navštívit velmi zajímavou expozici společného dědictví Jeseníku a Gluchołaz. Expozice bude zřízena edukativní formou, bude se jednat o vytvoření 5 zastavení podle pojmenovaných společných tematických celků propojující oba regiony. Cílem je upoutat návštěvníka tak, aby se aktivně zobrazeným informacím věnoval a aby se o našem regionu dozvěděl to, co jej spojuje. V rámci jednotlivých zastavení mohou účastníci odpovídat na dotazy související s vystavenými exponáty a zobrazenými textovými a obrazovými informacemi. V závislosti na počtu správně zodpovězených otázek bude účastníkům na konci expozice vytištěno pamětní vysvědčení, které jim návštěvu naší expozice vždy připomene.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…