Jeseník: Revitalizace parčíku je u konce

12.03.2020 7:34

Kruhový parčík v Lipovské ulici se opět stane vyhledávaným odpočinkovým místem. Pracovníci technických služeb zde vyměnili starý mobiliář za nový a komunikace pro pěší získala mlatový povrch. Revitalizace probíhala od loňského roku a dotkla se i veřejné zeleně.

Jeseník: Revitalizace parčíku je u konce
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Po obvodu parčíku jsme odstranili část javorů, které byly poškozené a větvemi zasahovaly do parkoviště. Kvalitní stromy ale zůstaly,“ vysvětlil Roman Putko, vedoucí střediska údržby zeleně Technických služeb Jeseník. Pokácené javory již nahradily solitérní a svým růstem vhodné dřeviny do městské zástavby. Na jaře se pak lidem naskytne pohled na kvetoucí keře a záhony trvalek, které dodají tomuto místu příjemnou atmosféru. „Jsme lázeňské město, a proto se neustále snažíme vylepšovat jeho vzhled, aby se zde dobře cítili jak jeho návštěvníci, tak i naši občané,“ uvedla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová. Revitalizaci parčíku završí úprava trávníku během nejbližších týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…