Jeseník: Základní škola otevře třídu pro děti s odkladem povinné školní docházky

19.04.2020 7:35

Od školního roku 2020/2021 otevře ZŠ Jeseník v případě naplnění přípravnou třídu. Půjde o ojedinělou spádovou nabídku v rámci okresu.

Jeseník: Základní škola otevře třídu pro děti s odkladem povinné školní docházky
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Třída bude určena dětem s odkladem povinné školní docházky, u nichž bude mít za cíl vyrovnat jejich vývoj a vybavit je pro školu potřebnými dovednostmi a návyky (zaměří se na cílený a systematický rozvoj řeči, grafomotoriky, zrakového a sluchového vnímání, pozornosti a pracovního chování). Dětem by měla zajistit snadnější začlenění do vyučovacího procesu v první třídě a předcházet případným budoucím školním neúspěchům.

Do přípravné třídy budou přijímány děti na základě žádosti rodičů a přiloženého doporučení školského poradenského zařízení (pedagogicko-psychologické poradny nebo speciálně pedagogického centra). O přijetí dítěte do přípravné třídy rozhodne ředitel školy.

Přípravná třída bude zřízena na pracovišti Boženy Němcové. Tuto třídu lze zřídit, pokud se v ní bude vzdělávat alespoň 10 dětí (maximální počet je 15 dětí). Docházka dítěte do přípravné třídy je bezplatná.

Žádosti o přijetí do přípravné třídy, formuláře a další informace najdete ZDE. Případné další dotazy zodpovíme na telefonním čísle 724 391 270.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…