Jičín: Bývalou školu v Popovicích čeká rekonstrukce střechy

18.02.2022 18:35 | Tisková zpráva

Rada města schválila zadávací podmínky pro veřejnou zakázku na stavební úpravy na základní škole v Popovicích, čp. 76. Tato budova už sice jako škola neslouží, nicméně konají se zde četné akce a pro obyvatele Popovic jde o důležitý prostor k setkávání.

Jičín: Bývalou školu v Popovicích čeká rekonstrukce střechy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Předpokládané náklady jsou 2 miliony Kč bez DPH. Cena díla vyplyne až z veřejné zakázky. Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce spočívající ve výměně dožité krytiny z azbestocementových šablon za novou krytinu z hliníkových šablon. Součástí budou rovněž klempířské práce, úpravy na stávajícím dřevěném krovu, nahrazení některých prvků napadených hnilobou a ošetření fungicidním nátěrem proti dřevokaznému hmyzu, plísním a houbám.

Ačkoliv určitá omezení provozu během stavby se dají očekávat, práce by měly probíhat v souladu s činností Osadního výboru Popovice, který využívá nebytové prostory v prvním patře bývalé školy.

Řízení proběhne řádně jako veřejná zakázka malého rozsahu III. kategorie. Hodnotícím kritériem bude nabídková cena, ale uchazeč o zakázku musí splňovat také základní a profesní způsobilost a technickou kvalifikaci, jak bude dáno v zadávacích podmínkách. Co se týká termínu plnění, zahájení prací se předpokládá už v březnu. Potrvají pak po 24 týdnů od převzetí staveniště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob