Jičín: Chystá se další ročník Sportovního dne mládeže s TAJV

02.02.2023 11:38 | Tisková zpráva

Rada města schválila záměr pořádání 4. ročníku Sportovního dne mládeže s TAJV. Hlavním organizátorem je tenista Jan Váňa. Akce je pořádána pro žáky základních škol a loňský ročník, kdy se v Jičíně závod uskutečnil poprvé, měl mezi dětmi výrazný úspěch. Letos se má uskutečnit 24. dubna, a to opět ve sportovní hale.

Jičín: Chystá se další ročník Sportovního dne mládeže s TAJV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jde o velkou sportovní akci, kterou zaštiťuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Národní sportovní agentura a jednotlivé krajské úřady. Krajská kola se konají v jednotlivých regionech. Vzejde z nich vítěz, který se stejně jako loni střetne s ostatními vítězi při finálovém klání, jež se bude konat koncem roku. Soutěží se ve speciálním pětiboji, sestávajícím se z fotbalu, florbalu, házené, frisbee a tenisu. Zatímco v loňském roce se v disciplínách utkalo na 50 žáků, letos organizátor počítá s účastí 100 žáků. Soutěž je velmi zajímavá nejen výběrem sportovních disciplín, ale i tím, že žáci jsou na startu náhodně rozřazeni do týmů, v nichž se vzájemně neznají, a tudíž mají za úkol se rychle sehrát a musí improvizovat. Mohou se tak vytvořit unikátní přátelské vztahy napříč školami. Z vítězného týmu, který posbírá nejvíce bodů, se pak v napínavém finále rekrutuje celkový vítěz. Jeden z žáků tedy napodobí loňského vítěze, jímž byl Lukáš Hanč ze ZŠ Husova, a bude reprezentovat Jičín na celostátním finále.

Město Jičín nabídne organizátorovi součinnost, finanční podporu a zajistí propagaci sportovní akce. Akce bude prezentována prostřednictvím webových stránek města, sociálních sítí, vývěskových ploch a zpravodaje. Webové stránky projektu jsou ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

10:23 Ostrava: Nová radnice bude zapsána do seznamu národních kulturních památek

Ostravská Nová radnice bude 1. července 2024 zapsána do seznamu národních kulturních památek a zařad…