Jičín: Díky novému vybavení zkvalitní Domovinka poskytování sociálních služeb

21.08.2022 12:18 | Tisková zpráva

Stavební práce na rekonstrukci objektu denního stacionáře Domovinka, které zde probíhají již od října roku 2020, budou v nejbližších dnech dokončeny.

Jičín: Díky novému vybavení zkvalitní Domovinka poskytování sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nyní bude nutné celý bezbariérově upravený objekt vybavit nábytkem a pomůckami, aby bylo možné poskytovat klientům se sníženou pohyblivostí a poklesem kognitivních schopností bezpečnou a důstojnou péči. Nově zde bude moci službu využívat až 35 klientů.

Na toto moderní vybavení získalo město Jičín dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu REACT-EU ve výši 5,2 milionu korun. Realizací projektu dojde nejen ke zkvalitnění podmínek pro poskytování sociálních služeb, určených uživatelům se sníženou soběstačností z důvodu věku a zdravotního postižení, ale i díky pořízení dvou elektromobilů, které budou sloužit pro rozvoz obědů a přepravu uživatelů pečovatelské služby, bude moci být uspokojena vyšší poptávka i po této sociální službě.

Zaměstnanci jistě ocení instalaci nového přístřešku a stojanu na kola, čímž se jim zlepší podmínky pro využívání cyklodopravy.

Název projektu: Zkvalitnění podmínek pro poskytování sociálních služeb ve městě Jičín, CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_124/0017403

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…