Jičín: Festival Jinčí čin se letos uskuteční v budovách starého nákladového nádraží

12.04.2021 20:27

RM schválila krátkodobý pronájem objektů na bývalém nákladovém nádraží v Jičíně. V období od 26. července do 8 srpna tohoto roku bude nájemníkem zapsaný spolek ProVize Jičín.

Jičín: Festival Jinčí čin se letos uskuteční v budovách starého nákladového nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Budovy a prostory využije pro letošní ročník festivalu Jinčí čin. Jde o festival, který se každoročně snaží oživovat netradičním způsobem různá zákoutí Jičína. Vzpomeňme, že v minulosti se program festivalu uskutečnil v tzv. Bunkru nebo napříkald na Sídlišti Husova.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

Pronájem bude za symbolickou částku 100 Kč za den. Vedle toho je stanovena kauce 5000 Kč, která bude představitelům spolku vrácena po uplynutí nájmu. Objekty na nákladovém nádraží nemají zavedenu elektřinu a vodovod, chybí tedy i zázemí v podobě WC. Organizátoři s tím však počítají. Během festivalu zajistí mobilní WC i bezpečnost návštěvníků.

Organizátoři rovněž požádali o pronájem prostranství před budovou současného vlakového nádraží, aby zde zřídili dočasné stanové městečko. Prostranství však není v majetku města, nýbrž patří Českým drahám. Město tedy pořadatelům doporučilo obrátit se na ně. RM také zamítla možnost, aby stanové městečko vzniklo přímo na nákladovém nádraží – hlavní překážkou je blízkost obchodní zóny. Pronájem je schválen s tou podmínkou, že konání festivalu bude možné z hlediska epidemické situace.

Vlastní festival je plánován na 4. až 7. srpna Půjde již o 6. ročník festivalu Jinčí čin. Organizátoři v dopise uvádí, že se bude věnovat tématu „štěstí“. Součástmi programu budou diskuse s odborníky z oboru psychologie, filozofie a dalších disciplín, dále autorská čtení, koncerty nebo filmové projekce. Program bude koncipován tak, aby si své našly všechny věkové skupiny. Na nákladovém nádraží se bude konat celý festival – ve všedních dnech odpoledne, v sobotu pak po celý den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…