Jičín: Festival Jinčí čin se opět uskuteční v budově nákladového nádraží

21.02.2022 16:59 | Tisková zpráva

Rada města schválila krátkodobý pronájem objektu bývalého nákladového nádraží v ulici Dělnická. Zájem stejně jako v loňském roce projevil spolek ProVize, který chce opět pořádat festival Jinčí Čin.

Jičín: Festival Jinčí čin se opět uskuteční v budově nákladového nádraží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Pronájem je tedy schválen pro konání festivalu, který je plánován na období od 21. do 23. července 2022. Se spolkem uzavře nájemní smlouvu Správa nemovitostí města Jičína.

Organizátoři festivalu Jinčí čin prozradili, že sedmý ročník se bude tentokrát věnovat tématu Únava. Na pořadu budou jako vždy diskuse s odborníky, tentokrát hlavně z oboru psychologie a lékařství, ale i filosofie. Součástí budou také autorská čtení, filmové projekce a koncerty. Ty se budou konat na ploše za budovou. Festival nabídne program všem věkovým skupinám. Připomeňme, že loňský ročník, jenž se rovněž konal v nákladovém nádraží, nesl podtitul Štěstí. Letos několik místností naváže na loňskou expozici Pokoje štěstí, a to tematicky – pod názvem Pokoje únavy.

Nájemné je stanoveno na 100 Kč za den a nájemce je povinen při podpisu smlouvy složit kauci ve výši 5 tisíc Kč, která bude vratná po předání prostoru. Souhlas s pronájmem bude platný jen tehdy, pakliže pořádání festivalu bude možné z důvodu protiepidemických opatření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob