Jičín: Kvůli koronavirové situaci byl omezen plánovaný adventní program

23.11.2021 16:43 | Tisková zpráva

Rada města v pondělí 22. listopadu schválila úpravu již připraveného adventního programu. Souhlasila tím s doporučením městské pracovní skupiny, která vzešla z krizového štábu.

Jičín: Kvůli koronavirové situaci byl omezen plánovaný adventní program
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Z důvodu nepříznivé koronavirové situace byly zrušeny velké akce pořádané městem Jičín a jeho partnery. U těchto akcí by docházelo ke značnému shlukování občanů a nebylo by možné zajistit kontrolu bezinfekčnosti.

Neuskuteční se proto doprovodný program k rozsvícení vánočního stromu na Valdštejnově náměstí, akce Mikuláš a hudební odpoledne v parku, adventní koncerty a Lucianská slavnost světel. Nebudou ani Vánoce na bráně.

Ale uskuteční se ty akce, kde nebude docházet ke shlukování či kde bude možné prokázat bezinfekčnost. Budou se proto konat: Čtení pohádek u Valdické brány o každém všedním dni od 16 hodin, Divovánoce ve Valdštejnské lodžii dne 11. prosince, mechanický betlém v ulici Pod Koštofránkem ve dnech 18. až 23. prosince od 18 do 19 hodin nebo rozvoz betlémského světla na Štědrý den.

Anketa

Půjdete na třetí dávku očkování proti covidu?

37%
hlasovalo: 40769 lidí

Většinu z přichystaného programu ponechaly beze změn Regionální muzeum a galerie v Jičíně, K-klub, Biograf Český ráj a další organizace. Biograf chystá na nedělní odpoledne 28. listopadu pohádkové promítání, K-klub zase divadlo pro malé diváky a regionální muzeum zve na výstavu na zámku s názvem Perličkové ozdoby z Poniklé. Stále se počítá s adventním koncertem v kostele sv. Jakuba Většího v pátek 10. prosince od 17 hodin, který bude poděkováním zdravotnickému personálu. Ve všech případech bude nutná kontrola bezinfekčnosti a dodržování ochranných opatření.

V případě rozsvícení vánočního stromu jsou občané zváni k volné procházce po vyzdobeném centru města Jičína. Strom na Valdštejnově náměstí je opravdu nádherný. Vřele děkujeme soukromým dárcům z Holínského Předměstí v Jičíně. Stromky ve městě darovaly Lesy ČR a ozdobily je vlastnoručně vyrobenými výrobky děti z jičínských mateřských škol. Kromě toho budou v zámeckém parku a na jiných místech instalovány svítící 3D dekory. Na tomto místě město Jičín děkuje Skupině ČEZ za poskytnutí finanční podpory pro rozsvícení vánočního stromu.

Mikuláš v parku je již tradiční akcí. Kontrola bezinfekčnosti by sice technicky byla možná u vstupů do Zámeckého parku, z kapacitních důvodů se však setkání s Mikulášem a jeho družinou nemůže konat. Ze stejného důvodu byly zrušeny i adventní koncerty v parku.

Lucianská slavnost světel byla plánovanou novinkou adventního programu. U třech vstupů na Valdštejnovo náměstí se měly sejít děti s lucerničkami či lampiony, aby zahnaly tmu. Akci však není možné konat, a tak se dramaturgie přesouvá na příští rok.

24. 12. Rozvoz Betlémského světla se zpíváním koled:
11:00 – 15:30 Devět zastavení na různých částech města
11:00 Nové Město Jih, u bunkru
11:30 Nové Město, Lidické náměstí
12:00 Letná, u potravin COOP
12:30 Komenského náměstí, z kavárny Amos
13:30 Lípy, park u sochy K. H. Borovského
14:00 Sídliště, u věžáku
14:30 Šibenák, na hrázi rybníka
15:00 Na Větrově, Alanovy sady
15:30 Zámecký park - ukončení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…