Jičín: Město chce znát názor občanů z ulic Ruská a M. Koněva, zda si přejí změnu názvu

25.04.2022 9:15 | Tisková zpráva

Rada schválila vypsání ankety o možné přejmenování jičínských ulic Ruská a M. Koněva. Změna názvu dosud není na pořadu dne.

Jičín: Město chce znát názor občanů z ulic Ruská a M. Koněva, zda si přejí změnu názvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jde o dotazníkové šetření, kdy se Jičín chce zeptat tamějších obyvatel a firem, zda si přejí změnu názvu. Vyhodnocení ankety pak bude předloženo Radě města a Zastupitelstvu města a bude klíčovým podkladem pro rozhodnutí.

Anketa proběhne pouze v ulicích Ruská a M. Koněva, a to v období od 25. 4. do 13. 5. 2022, a je adresovaná. Občané dostanou anketní lístek v obálce se jménem do poštovní schránky, a pokud se chtějí zúčastnit, musí vyplnit celé jméno, adresu bydliště a datum narození. Osobní údaje budou použity výhradně pro účely ankety a budou uchovávány po omezenou dobu.

Anketní lístek se vhazuje do urny – pro ulici Ruskou bude u podatelny MěÚ Jičín v ulici 17. listopadu (bývalý Aris) a pro ulici M. Koněva bude v restauraci U Všech čertů. Další podrobnosti obdrží občané přímo na anketním lístku.

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

Ankety se mohou zúčastnit i firmy (podnikající fyzické osoby a právnické osoby). Podmínkou je, že v daných ulicích mají sídlo nebo provozovnu. Anketní lístek obdrží do svých datových schránek. Hlasovat mohou elektronicky přes datovou schránku, nebo vhozením vyplněného lístku do urny.

Důvodem dotazníkového šetření je současná mezinárodní situace s poukazem na rusko-ukrajinský konflikt a na historickou zkušenost Československa. Město Jičín chce znát názor obyvatel a firem, bydlících či působících v těchto ulicích, neboť změna názvu ulic je fakticky změnou adresy, s čímž jsou spjaté administrativní povinnosti i náklady. Názor občanů bude proto zcela směrodatný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…