Jičín: Město připravuje rozpočet na rok 2022

24.11.2021 9:31 | Tisková zpráva

Rada města projednala rozpočet hospodaření města na rok 2022. Přípravou rozpočtu se Městský úřad Jičín zabývá od počátku podzimu a je připraven harmonogram pro jeho schválení. Stejně jako v minulých letech Rada města plánuje, aby rozpočet byl schválený Zastupitelstvem města ještě před koncem roku.

Jičín: Město připravuje rozpočet na rok 2022
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zastupitelstvo města návrh rozpočtu projedná v pondělí 22. listopadu na pracovní schůzce. Podněty budou poté zapracovány do finálního návrhu, který projedná Rada města. Následně bude návrh zveřejněn alespoň po dobu 15 dnů na úřední desce. Veřejné zasedání Zastupitelstva města se uskuteční ve středu 15. prosince, kdy na programu bude schválení rozpočtu. Takový je aktuálně plánovaný postup, a než bude rozpočet schválen, není možné hovořit o konkrétních položkách. Co však sdělit lze, největší investicí, jejíž realizace má začít v příštím roce, bude výstavba silnic, chodníků, inženýrských sítí a další infrastruktury v lokalitě Kasárna. Město Jičín chce na financování této akce čerpat investiční úvěr a investice se později částečně vrátí prodejem parcel. Výstavba potrvá řádově několik let.

Rozpočet města tentokrát vzniká v relativně nejisté ekonomické a politické situaci. V České republice dochází k signifikantnímu nárůstu cen energií. Vzniká také nová vláda, která vzešla z říjnových voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Není zřejmé, jak se budou vyvíjet ceny energií a jak moc dopadnou na hospodaření města – zejména jde o ceny plynu. V tuto chvíli není také zřejmá politika nové vlády vůči samosprávným celkům. Proto současný návrh rozpočtu města Jičína obsahuje rezervní položku ve výši 15 milionů Kč s tím, že tyto prostředky představují stabilizační prvek pro hospodaření města a budou využity dle vývoje výše popsané situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…