Jičín: Město zakoupí pozemek u Cidliny pro výstavbu cyklostezky a odpočinkové zóny

07.09.2021 16:53 | Tisková zpráva

Rada města schválila záměr koupě části parcely poz. č. 730/12 v katastrálním území Jičín. Koupě pozemku umožní vytvořit cyklostezku na levém břehu Cidliny v souladu s územním plánem. Jde také o nutný krok pro plánovanou výstavbu nového parku na Novém Městě – Odpočinkové zóny Cidlina.

Jičín: Město zakoupí pozemek u Cidliny pro výstavbu cyklostezky a odpočinkové zóny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V minulosti město Jičín úspěšně završilo výkup pozemkům na pravém břehu Cidliny, kde v současné době probíhá příprava projektové dokumentace pro Odpočinkovou zónu Cidlina. V lokalitě u břehu Cidliny na Novém Městě se také připravují přeložky plynovodu a regulační stanice plynu, zpracovává se územní studie pro lokalitu v severozápadní části budoucího parku u řeky a vzniká dokumentace pro propojení ulic Pod Koželuhy – Popovická. Jsou také připravovány tři nové lávky, a to u MŠ Máj, v prodloužení ulice Hofmanova a na jižním konci parku.

Letos na jaře byla uzavřena smlouva o výkupu pozemků, které vlastnila Římskokatolická farnost. Rozkládají se velkým dílem právě na levém břehu Cidliny. Pro pěší, případně cyklistické propojení lávek v prodloužení ulice Hofmanova a na jižním konci parku tak chybí v současnosti pouze část jednoho pozemku, a to právě parcela č. 730/12. Pozemek má plochu 1366 m2. Místostarosta města Mgr. Petr Hamáček jednal s majitelkami pozemku o možném odkupu za 300 Kč za metr čtvereční, což je stejná cena jako u pozemku od Římskokatolické farnosti. S prodejem souhlasily, městský úřad proto začal připravovat podklady pro převod vlastnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…