Jičín: Město zakoupí pozemek u Cidliny pro výstavbu cyklostezky a odpočinkové zóny

07.09.2021 16:53 | Tisková zpráva

Rada města schválila záměr koupě části parcely poz. č. 730/12 v katastrálním území Jičín. Koupě pozemku umožní vytvořit cyklostezku na levém břehu Cidliny v souladu s územním plánem. Jde také o nutný krok pro plánovanou výstavbu nového parku na Novém Městě – Odpočinkové zóny Cidlina.

Jičín: Město zakoupí pozemek u Cidliny pro výstavbu cyklostezky a odpočinkové zóny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V minulosti město Jičín úspěšně završilo výkup pozemkům na pravém břehu Cidliny, kde v současné době probíhá příprava projektové dokumentace pro Odpočinkovou zónu Cidlina. V lokalitě u břehu Cidliny na Novém Městě se také připravují přeložky plynovodu a regulační stanice plynu, zpracovává se územní studie pro lokalitu v severozápadní části budoucího parku u řeky a vzniká dokumentace pro propojení ulic Pod Koželuhy – Popovická. Jsou také připravovány tři nové lávky, a to u MŠ Máj, v prodloužení ulice Hofmanova a na jižním konci parku.

Letos na jaře byla uzavřena smlouva o výkupu pozemků, které vlastnila Římskokatolická farnost. Rozkládají se velkým dílem právě na levém břehu Cidliny. Pro pěší, případně cyklistické propojení lávek v prodloužení ulice Hofmanova a na jižním konci parku tak chybí v současnosti pouze část jednoho pozemku, a to právě parcela č. 730/12. Pozemek má plochu 1366 m2. Místostarosta města Mgr. Petr Hamáček jednal s majitelkami pozemku o možném odkupu za 300 Kč za metr čtvereční, což je stejná cena jako u pozemku od Římskokatolické farnosti. S prodejem souhlasily, městský úřad proto začal připravovat podklady pro převod vlastnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.