Jičín: Motocyklová Cena města vstoupí do svého 8. ročníku

03.03.2020 15:22

Auto moto klub Český ráj v AČR i letos uspořádá motocyklovou Cenu města Jičína. Termínem konání je víkend 13. a 14. června a místem budou opět ulice M. Koněva a Markova a část obchvatu Holín – Kometa. Akce má v Jičíně již tradici a opět nepůjde o rychlostní závod, nýbrž o jízdu pravidelnosti, kdy závodníci musí okruhy absolvovat v co nejvíce totožných časech. Upozorňujeme řidiče, v době konání závodu bude doprava vedena po objížďkách. Obyvatele Holínského předměstí zdvořile žádáme o pochopení.

Jičín: Motocyklová Cena města vstoupí do svého 8. ročníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Dne 12. června v 16 hodin jsou občané zváni ke zhlédnutí slavnostní vyjížďky. Odstartuje z kempu Rumcajs a bude pokračovat ulicemi M. Koněva, Kollárova, Jiráskova, Zahradní, Havlíčkova, Sv. Čecha, Tyršova, Husova a dále přes Žižkovo a Valdštejnovo náměstí, odkud se procesí vydá ulicemi Chelčického, Ruská, Raisova, Vrcha, U Javůrkovy louky, Na Tobolce a M. Koněva zpět do kempu. Na Valdštejnově náměstí se účastníci nakrátko zastaví, aby se pozdravili s diváky. 

Letos půjde již o osmý ročník závodu, který se odkazuje k legendární Ceně Prachovských skal. Oproti ní je soudobé klání znatelně skromnější, i tak jde však o událost s mezinárodní účastí, která buduje pověst města Jičína. Prestiž závodu mezi motocyklisty se každým rokem zvyšuje, organizátoři evidují zvětšující se zájem závodníků, fanoušků i médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…