Jičín: Nová smlouva bude řešit nákup a distribuci plomb a lístků o původu zvěře

26.09.2022 18:35 | Tisková zpráva

Rada schválila smlouvu o centralizovaném zadávání zakázek na zajištění nákupu a distribuce plomb a lístků o původu zvěře. Věc se vztahuje na orgány státní zprávy, tedy také na určité odbory a oddělení Městského úřadu Jičín.

Jičín: Nová smlouva bude řešit nákup a distribuci plomb a lístků o původu zvěře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Centralizované zadávání bude v souladu se zákonem č. 449/2001 Sb., o myslivosti. Smlouva bude uzavřena mezi Městem Jičín a Ministerstvem zemědělství.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

K tomu, aby Ministerstvo zemědělství uzavřelo Rámcovou smlouvu pro potřeby státních orgánů, které mají v agendě myslivost a honitby, je nezbytné, aby všechny tyto orgány přistoupily do procesu zadávacího řízení formou centralizovaného zadávání. Dodávání plomb a lístků nyní zajištuje smlouva z roku 2004, kterou má Ministerstvo zemědělství uzavřenou s firmou Rembrandt, s.r.o. Je to tedy již stará smlouva a od jejího uzavření došlo k novelizaci a vydání nových právních předpisů v oblasti uzavírání smluv a zadávání veřejných zakázek. Je proto nutné ustanovit nový smluv vztah na základě aktuální legislativy.

Každý kus ulovené nebo nalezené zvěře spárkaté (např. prase divoké či jelen evropský) musí být, má-li být zužitkován, ihned po ulovení, nalezení nebo po provedené dohledávce označen nesnímatelnou plombou. Právě tyto plomby vydává honitbám orgán státní správy, zabývající se myslivostí. U ostatní zvěře ulovené na společných lovech musí být při přepravě více než 10 kusů vystaven lístek o původu zvěře. To platí i u zvěře dohledané po provedení společného lovu.

Jičín je obec s rozšířenou působností, takže v rámci státní správy jeho agenda zasahuje i do okolních obcí. Jednou z těchto mnoha agend státní správy jsou honitby a honební společenstva. Tuto agendu řeší Odbor životního prostředí a ekologie MěÚ Jičín. Seznam honiteb je k dispozici na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…