Jičín: O zpracování dokumentace na rekonstrukci divadla je rozhodnuto

13.02.2018 15:16

Rada města schválila výsledek veřejné zakázky Stavební úpravy Husova čp. 206 – Masarykovo divadlo. Uzavře smlouvu o dílo s firmou MEPRO s.r.o. Předmětem zakázky je kompletní dokumentace k záměru zrekonstruovat jičínské divadlo a vysoutěžená cena je 2 286 000 Kč bez DPH.

Jičín: O zpracování dokumentace na rekonstrukci divadla je rozhodnuto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Kromě firmy MEPRO se do řízení přihlásili ještě dva uchazeči: Ateliér Zídka, architektonická kancelář a Projektový ateliér David s.r.o. Druhý jmenovaný zájemce však nesplnil základní požadavek, kterým bylo složení jistoty ve výši 38 tisíc Kč, proto byla jeho nabídka vyloučena. Do 26. ledna 2018 běžela lhůta pro podání námitek proti vyloučení, a protože žádné nebyly dodány, RM nyní při svém 111. jednání výsledek veřejné zakázky schválila.

Zakázka se týká všech budov Masarykova divadla. Některé jsou ve vlastnictví TJ Sokol Jičín, respektive ve spoluvlastnictví, a proto ve smlouvě Sokol vystupuje po boku Jičína coby objednatel. Zakázka spočívá ve vypracování kompletní dokumentace. Vzhledem ke své komplexnosti je rozdělena na pět etap.

V první etapě má dodavatel vypracovat základní studii rekonstrukce, včetně vyjádření památkářů; a lhůta je stanovena na 120 dnů od podpisu smlouvy. Ve druhé a třetí etapě má dodavatel zpracovat dokumentaci pro povolení stavby, včetně potřebných stanovisek dotčených orgánů státní správy a správců sítí, a dokumentaci k provedení stavby včetně cenové soustavy prací, přičemž druhá etapa má být hotova do 180 dnů od dodání studie a u třetí etapy je tato lhůta dána na 180 dnů od rozhodnutí o povolení stavby. Ve čtvrté etapě bude mít firma za úkol vyřešit interiéry a vnitřní design, a to do 210 dnů od rozhodnutí o povolení stavby. A konečně, pátá etapa spočívá v autorském dozoru při samotných stavebních pracích.

Vzhledem k tomu, že dosud neexistuje ani studie, náklady na vlastní rekonstrukci lze jen velmi matně odhadovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.