Jičín: Oba hlavní silniční tahy, protínající okres Jičín, čekají zásadní opravy

29.03.2019 20:21

Řidiči se musí obrnit velkou trpělivostí. Na hlavních tazích jim budou cestu znepříjemňovat uzavírky, které si vyžádají dopravní omezení.

Jičín: Oba hlavní silniční tahy, protínající okres Jičín, čekají zásadní opravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V termínu od 2. do 8. dubna 2019 bude navíc v Ostroměři na silnici I. třídy číslo 35 probíhat oprava železničního přejezdu P4462. Dojde k úplné uzavírce hlavního tahu na Hradec Králové. Objízdná trasa ve směru od Hradce Králové na Jičín je společná jak pro osobní tak i nákladní automobily. Odklon z hlavního tahu bude zřízen v Hořících a pokračovat bude dále ve směru na Lukavec u Hořic, Lázně Bělohrad, Choteč, Lužany a následně se v místě zvaném „Na Špici“ napojí na silnici I. třídy číslo 16.

Z opačného směru od Jičína na Hradec Králové budou objízdné trasy řešeny zvlášť pro osobní a nákladní dopravu. Pro osobní vozidla do 3,5 tuny povede objízdná trasa z Ostroměře přes Domoslavice, Dobrou Vodu u Hořic a Bílsko u Hořic, kde se napojí na silnici I. třídy číslo 35. Pro nákladní vozidla povede objízdná trasa po silnici II. třídy číslo 327 směrem na obec Chomutice, Staré Smrkovice, Ohnišťany, Sukorady, Bašnice.

V souvislosti s rekonstrukcí mostu na obchvatu města Hořic dojde v době od 8. dubna 2019 do 16. října 2020 k úplné uzavírce silnice I. třídy číslo 35. Objízdná trasa vedená po místních komunikacích si ještě před uzavírkou vyžádá rozšíření křižovatky ulic Táboritská a Husova. Rovněž dojde k opravě železničního přejezdu P5403, a to z důvodu plánované intenzity dopravy.

V nejbližší době budou zahájeny práce na záruční opravě silnice I. třídy číslo 16 v úseku Nová Paka – Kumburský Újezd v Nové Pace.

Všechny objízdné trasy budou značeny v souladu se zákonem o provozu na pozemních komunikacích za pomoci přechodného dopravního značení, které bude za snížené viditelnosti doplněno o výstražnou světelnou signalizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…