Jičín: Práce na projektu rekonstrukce divadla se chýlí ke konci

20.11.2021 7:34 | Tisková zpráva

Termín odevzdání dokumentace kočí 31. prosince 2021.

Jičín: Práce na projektu rekonstrukce divadla se chýlí ke konci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nutno říct, že velká část dokumentace už je hotova. Společnost MEPRO s.r.o. v první etapě zhotovila studii, která představila budoucí podobu i vnitřní uspořádání budovy.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Prezentace studie se uskutečnila v Biografu Český ráj v říjnu 2018. Po zapracování připomínek veřejnosti, města Jičína a členů TJ Sokol Jičín pokračovala architektonická kancelář MEPRO přípravou projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a projektové dokumentace pro stavební povolení.

I tato etapa byla úspěšně dokončena. Následovala právě příprava dokumentace pro provedení stavby a dokumentace pro rekonstrukci interiérů. Při vydávání stavebního povolení však došlo k průtahům, na nichž projektant nenese vinu. Po dokončení těchto dokumentací bude ještě zbývat jedna etapa, a to autorský dozor, ten však bude prováděn až během stavebních prací. Samotná rekonstrukce bude zařazena do rozpočtu města dle finančních možností.

Část objektu je ve vlastnictví města Jičína, část patří TJ Sokol Jičín. Smlouvu o převodu vlastnictví podepsali zástupci města a sokolové v polovině roku 2016 po náročných jednáních.

Město Jičín získalo do vlastnictví přední část objektu, tj. zejména Masarykovo divadlo za cenu 18,5 milionu Kč, již stanovil znalecký posudek. Zadní trakt, tj. zejména sokolovna, zůstal ve vlastnictví TJ Sokol Jičín. Úhrada byla rozdělena do osmi splátek, přičemž poslední bude v roce 2023. Převod se uskutečnil z důvodu, že celá budova nutně potřebuje rekonstrukci, na kterou sokolská jednota nemá finanční prostředky. Krátce po převodu vlastnictví začaly přípravy na vypsání veřejné zakázky na zpracovatele projektové dokumentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…