Jičín: Pro Čeřovku bude zpracována studie o parkování

28.11.2021 15:59 | Tisková zpráva

Rada schválila dodatek č. 2 ke smlouvě s Fakultou dopravní ČVUT na zpracování studií o provozu v Jičíně. Dodatek se týká problematiky parkování v lokalitě Čeřovka.

Jičín: Pro Čeřovku bude zpracována studie o parkování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Město registruje podněty a stížnosti od občanů. Otázka parkování je trvalým problémem českých i evropských měst a potýká se s ní i město Jičín. K potížím s parkujícími vozidly dochází i na Čeřovce. Někteří řidiči bohužel odstavují vozidla mimo místa k tomu určených, a tak se zhoršuje průjezdnost ulic. Konkrétní opatření vyplynou ze studie.

Celá spolupráce s odborníky z Fakulty dopravní ČVUT se zaměřuje na zpracování Plánu udržitelné městské mobility. Ten zahrnuje různé způsoby pohybu po městě v jednotlivých lokalitách i v nejbližším okolí města Jičína. Důležitými podklady pro zpracování tohoto plánu jsou právě studie a průzkumy z jednotlivých lokalit, a právě studie o parkování na Čeřovce bude jedním z nich.

Dalšími důležitými podklady budou například výstup z průzkumu v Palackého ulici („Panské“) nebo výstup z tzv. pocitových map, které tvořili přímo občané. Všechny materiály jsou veřejné dostupné na webových stránkách ZDE.

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

K sestavování Plánu udržitelné městské mobility vzniknou pracovní skupiny, složené z odborníků, zástupců města a především občanů. Půjde o takzvané stakeholdery, tedy zástupce zájmových skupin – tudíž třeba o zástupce chodců, řidičů, běžců, cyklistů nebo například občanů, kteří chodí na procházky, ať už třeba s domácím mazlíčkem, nebo jen tak, anebo třeba s kočárkem. Koordinátorem prací na Plánu udržitelné městské mobility je architekt města Ing. arch. Radek Jiránek.

V říjnu 2021 bylo zpracování tohoto plánu oficiálně vyhlášeno na participativním setkání v Biografu Český ráj. Jednalo se o setkání s veřejností a cílem bylo získat zájem právě stakeholderů. Na diskusi v biografu byli přítomni zástupci města Jičína a také zástupci Fakulty dopravní ČVUT i spolku Partnerství pro městskou mobilitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…