Jičín: Pro lávky a stezky přes Cidlinu je třeba nastavit smluvní vztah s Povodím Labe

28.04.2022 7:34 | Tisková zpráva

Pro připravovanou Odpočinkovou zónu Cidlina je nutné vyjednat i využití pozemků, které jsou v majetku Povodí Labe s.p. Jedná se přímo o tok řeky, přes kterou budou v rámci výstavby odpočinkové zóny zřízeny stezky, lávky a mola.

Jičín: Pro lávky a stezky přes Cidlinu je třeba nastavit smluvní vztah s Povodím Labe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada města proto schválila uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene a úplatné zřízení věcného břemene mezi městem Jičín a Povodím Labe s.p. Jinak řečeno, pozemky zůstanou v majetku Povodí Labe a město je nekoupí, avšak naváže se smluvní vztah o jejich využití.

Jedná se pozemky číslo 1313/6, 1313/5, 1318/1, 1313/4 a 1313/8 v katastrálním území Jičín. S Povodím Labe město také uzavře smlouvu pro dočasné užívání jako staveniště. Co se týká samotné výstavby odpočinkové zóny, probíhá tvorba projektových dokumentací, na kterých pracuje kancelář Rehwaldt Landscape Architects. Firma vzešla z výsledku krajinářsko-architektonické soutěže. Celou oblastí bude procházet cyklostezka a cesta pro pěší a umístí se četné herní prvky, včetně skateparku, pumptracku, workoutového hřiště nebo třeba vrchu na sáňkování. Řeku Cidlinu zpřístupní mola, brody a lávky. Odpočinková zóna se stane největším parkem v Jičíně. Po vypracování dokumentace přijde na řadu zajištění financování této velké stavební akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…