Jičín: Rada jednala s autorkou otevřeného dopisu, zaslaného zastupitelům

13.04.2021 11:07

Rada jednala s paní Alžbětou Vitvarovou, která je jedním z autorů otevřeného dopisu zastupitelům, v němž podepsaní občané a spolky nesouhlasí s postupem města při výběru městského loga.

Jičín: Rada jednala s autorkou otevřeného dopisu, zaslaného zastupitelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Členové rady vyslechli argumenty paní Vitvarové a prodiskutovali s ní celou problematiku. Základní rozpor spočívá v tom, že dle autorů dopisu měla být vypsána soutěž o návrh nového logotypu, zatímco město Jičín chtělo pouze redesign starého loga, a proto se obrátilo přímo na původního, více než desetiletí starého loga.

Anketa

Je vám líto, že Tomáš Petříček končí na ministerstvu zahraničí?

hlasovalo: 13163 lidí

V diskusi bylo uvedeno, že jak soutěž o návrh, tak přímé oslovení autora starého loga jsou legitimní postupy, jak lze aktualizovat logotyp a vizuální styl. Z pohledu města je oslovení původního autora vhodnější pro situaci, kdy je nutný redesign starého vizuálního stylu, kdežto vypsání soutěže o návrh je vhodnější tehdy, pokud nějaká organizace teprve hledá svou novou identitu. Vzhledem k tomu, že město Jičín svou identitu má, byl požadován pouze redesign logotypu a vizuálního stylu.

Důvodem, proč město zadalo redesign vizuálního stylu a loga města, je modernizace webových stránek městského úřadu. Ujasnění vizuálního stylu je při tvorbě webových stránek nezbytným krokem. Právě proto se město obrátilo na profesionálního grafika Lukáše Tanečka, autora původního loga a grafického manuálu jednotného vizuálního stylu, aby svou více než desetiletí starou práci aktualizoval. Co se týká webu, v současné době je již podepsána smlouva se softwarovou společností WEBHOUSE s.r.o., která sestaví nové webové stránky. Celý proces bude konzultovat se zástupci města Jičína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …