Jičín: Rada schválila pravidla pro zapůjčení nových mobilních panelů

24.05.2021 7:29

Město Jičín pořídilo 10 pevných a 10 mobilních informačních panelů. Ty statické jsou rozmístěny po městě a budou pojednávat o zajímavých lokalitách. Mobilní panely poslouží pro venkovní expozice.

Jičín: Rada schválila pravidla pro zapůjčení nových mobilních panelů
Foto: jicin.org
Popisek: Regionální muzeum a galerie Jičín

Město je již vyzkoušelo na výstavu Albrecht z Valdštejna – velký stavebník 1621 - 1634, která byla ke zhlédnutí v dubnu na Valdštejnově náměstí. Nyní je najdeme na stejném místě a tentokrát pojímají expozici k 150. výročí založení průmyslové školy. Panely zakoupily Technické služby města Jičína za 371 778 Kč. Panely poslouží pro rozvoj kultury a cestovního ruchu. Obzvláště v dubnu, v době covidového lockdownu, byla výstava o Albrechtu z Valdštejna jedním z mála ozvláštnění jičínských veřejných prostranství. Výstava neušla pozornosti občanů.

Mobilní panely budou sloužit nejenom pro expozice pořádané městem, ale i pro další subjekty. Aktuální výstava o průmyslové škole naznačuje, jak bude zápůjčka vypadat. RM nyní po pilotním projektu schválila Pravidla pro přenechávání mobilních venkovních panelů do užívání. Stanovují, že minimální doba pro přenechání je 7 dní, maximální pak 1 měsíc. Poskytnout je možno jeden až deset panelů. Pravidla rozdělují použití na společenské kulturní a na komerční výstavy, kdy pro první zmíněné jsou panely k dispozici bezplatně, zatímco pro komerční využití je pronájem za jeden panel stanoven na 600 Kč za den. Každý žadatel je povinen minimálně 7 dnů před instalací poslat návrhy výstavy k odsouhlasení na Odbor kultury a cestovního ruchu a každý žadatel si na vlastní náklady hradí dopravu panelů, montáž a demontáž a také polep panelů. Panely jinak budou umístěny v prostorách K-klubu – střediska pro volný čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…