Jičín: Rekonstrukce Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře

16.02.2022 8:38 | Tisková zpráva

Rada města schválila uzavření smlouvy s Truhlářstvím Zdar, které opraví oblíbenou Galerii Rumcajsův svět Radka Pilaře. Atrakce sídlící v zámku při Městském informačním centru je v havarijním stavu, ale to se letos změní. V opravené podobě se představí už během turistické sezóny.

Jičín: Rekonstrukce Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Truhlářská firma z pražských Holešovic je zároveň původním tvůrcem této interaktivní výstavy. Cenu oprav vyčíslila na přibližně 260 tisíc Kč včetně DPH. S ohledem na zkušenosti firmy s touto velice navštěvovanou atrakcí a výraznou specifičnost objednávky se Rada města rozhodla schválit výjimku ze směrnice o zadávání veřejných zakázek.

Po skončení loňské sezóny proběhla technická revize expozice. Naneštěstí se zjistily poměrně závažné, havarijní nedostatky, a proto galerie byla v prosinci 2021 uzavřena pro veřejnost. Město za pomoci Kulturních zařízení města Jičína jednalo s Truhlářstvím Zdar, aby dodalo cenovou nabídku.

Expozice je v neustálém provozu od roku 2010, a jelikož je interaktivní, nachází se v ní množství pohyblivých prvků, se kterými přichází do kontaktu především děti. Ročně tudy projde přes 10 tisíc návštěvníků a fotografie nadšených dětí u atrakcí s loupežníkem Rumcajsem plní sociální sítě i rodinná alba.

Galerie Rumcajsův svět Radka Pilaře utváří pověst pohádkového města pro další generaci. Město Jičín také proto postupuje s velkou obezřetností. Probíhá zde pravidelná údržba, avšak bez rekonstrukce by nebylo možné ji prohlásit za maximálně bezpečnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.