Jičín: Sběrný dvůr využije prostor pro sklad papíru

15.10.2020 6:32

Rada města schválila cenovou nabídku na opláštění plochy na sběrném dvoře v Konecchlumského ulici. Vznikne tak prostor pro sklad starého papíru.

Jičín: Sběrný dvůr využije prostor pro sklad papíru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Práce provedou pracovníci Technických služeb města Jičína za cenu 420 tisíc Kč včetně DPH. Na sběrném dvoře se totiž uvolnil prostor, kde byl do roku 2018 skladován vysbíraný elektroodpad. Poté společnost Elektrowin dodala městu dva specializované kontejnery na staré elektro. Aby mohl být uvolněný prostor využit pro sklad papíru, jsou nutné bezpečnostní úpravy v rámci požární bezpečnosti.

Dodejme, že jeden z kontejnerů dodaných firmou Elektrowin je určen pro uskladnění chlazení. Druhý pak slouží pro elektrozařízení, a to jak pro velké, tak malé spotřebiče.

Odběr starých elektrozařízení má Jičín zajištěn prostřednictvím společností Asekol a Elektrowin. S odběrem vysloužilých zářivek městu pomáhá společnost Ekolamp. Staré elektrozařízení nepatří do směsného odpadu. Jsou pro něj určeny červené kontejnery, kterých je v jičínských ulicích umístěno celkem 18. Vhazovat do nich lze jakékoliv elektro, které projde přes bubnový vstup, větší kusy je třeba odevzdávat ve sběrném dvoře v Konecchlumského ulici. Stará elektrozařízení jsou totiž z velké části recyklovatelný odpad, a pokud skončí ve směsném odpadu, putují na skládku a potenciál není vůbec využit. Pro výrobu nových elektrozařízení se pak musí vytěžit a vyrobit více surovin, a tím i spotřebovat více energie. Firma Elektrowin uvádí, že v roce 2019 se díky recyklaci elektroodpadu přispělo ke snížení produkce skleníkových plynů o 15 milionů tun oxidu uhličitého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…