Jičín: Školy se opět zapojí do projektu Obědy do škol, který pomáhá dětem v nouzi

13.04.2021 12:59

Rada souhlasila, aby se mateřské a základní školy v Jičíně zapojily do projektu Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji V – Obědy do škol. Jedná se o potravinovou pomoc dětem ve vážné sociální nouzi.

Jičín: Školy se opět zapojí do projektu Obědy do škol, který pomáhá dětem v nouzi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Žádost o finanční podporu předkládá Královéhradecký kraj Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR, klíčové však je, zda se školy v regionu chtějí do projektu zapojit. V Jičíně mají zájem MŠ Máj a MŠ U Kina, a dále ZŠ 17. listopadu, ZŠ Husova a ZŠ Poděbradova. Souhlas města Jičína coby zřizovatele je nezbytný pro účast v projektu, proto RM s tímto podnětem souhlasila.

Program je podporován Evropskou unií z Operačního programu potravinové a materiální pomoci. Projekt umožňuje bezplatné stravování dětí ve věku 3 až 15 let, jejichž rodiny jsou ve hmotné nouzi. Pro aktuální školní rok – velice ovlivněným opatřeními proti šíření koronaviru – je vyhrazena částka 100 milionů korun. Pomoc může významně přispět ke zmírnění dopadů epidemie covid-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…