Jičín: Sociální služby zakoupí automobil pro přepravu imobilních občanů

04.11.2018 20:06

Rada města schválila použití finančních prostředků z investičního fondu Sociálních služeb města Jičína na nákup automobilu.

Jičín: Sociální služby zakoupí automobil pro přepravu imobilních občanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

O poskytnutí peněz sociálním službám RM rozhodla již při svém 128. jednání dne 22. srpna, kdy do fondu alokovala 1 milion Kč právě na nákup automobilu pro přepravu imobilních občanů. Následně byla vypsána veřejná zakázka. Na základě výsledků byla vybrána nejnižší cenová nabídka, a sice od firmy AUTOSTYL a.s. z Trutnova ve výši 685 tisíc Kč včetně DPH. Půjde o speciálně upravené osmimístné vozidlo značky Toyota.

Ze zbývajících prostředků v investičním fondu sociální služby pořídí elektrický vakový zvedák s váhou do domova pro seniory a sprchové lůžko do pečovatelské služby. Vakový zvedák je univerzální, takže ho lze využívat pro pomoc při přesunu všech uživatelů, kteří dopomoc potřebují. Sprchové lůžko v pečovatelské službě umožní poskytnout osobní hygienu špatně pohyblivým občanům. Bude umístěno v domě s pečovatelskou službou v ulici Přátelství (tzv. Kachlák). Vakový zvedák a sprchové lůžko budou pořízeny na základě dodaných cenových nabídek, kdy v obou případech byla vybrána nejnižší cena.

Automobil, vakový zvedák a sprchové lůžko jsou nezbytné pro udržení standardu poskytovaných sociálních služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.