Jičín: Stavební úřad se dočasně přestěhuje na 17. listopadu

03.03.2021 18:55

V období od 15. do 19. března 2021 nebude Stavební úřad MěÚ Jičín dostupný pro veřejnost. Důvodem je stěhování z důvodu rekonstrukce. Od 22. března 2021 bude stavební úřad dostupný na adrese 17. listopadu 1074, což je budova, kde sídlí Komerční banka.

Jičín: Stavební úřad se dočasně přestěhuje na 17. listopadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V budově Městského úřadu Jičín na Žižkově náměstí probíhá rozsáhlá rekonstrukce střechy a podkroví. V roce 2021 se práce přesunuly nad trakt, kde mimo jiné sídlí stavební úřad. Byl zjištěn velmi špatný stav stropů, a ačkoliv to původně nebylo plánováno, stavební úřad a několik dalších kanceláří se musí dočasně přestěhovat. Vzhledem k náročnosti stěhování bude nutné na jeden pracovní týden zcela uzavřít stavební úřad pro veřejnost. Budova v ulici 17. listopadu, do které se úřad dočasně přemístí, je v majetku města Jičína. Předpokládá se, že zde bude působit po celý zbytek roku 2021. Na Žižkově náměstí budou probíhat intenzivní práce, proto se omlouváme návštěvníkům za poněkud snížený komfort. 

Objekt na Žižkově náměstí historicky vznikl spojením několika budov různého stavebního provedení. Jeho střechy byly ve špatném stavu. Stavební práce započaly v roce 2020 a realizuje je firma RITUS s.r.o. V první etapě se uskutečnila rekonstrukce krovů nad Ekonomickým odborem MěÚ Jičín, kvůli čemuž bylo nutné dočasně přestěhovat kanceláře Odboru kultury a cestovního ruchu MěÚ Jičín a také kanceláře oddělení informatiky. Rekonstrukce se určitým způsobem dotkla většiny kanceláří od prvního patra výše. Druhá etapa se týká právě střechy nad stavebním úřadem a byla zahájena v roce 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…