Jičín: Účinnost smlouvy o výpůjčce Lodžie se posune o čtvrt roku

24.12.2022 9:45 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo města schválilo dohody o provozování Valdštejnské lodžie v prvním čtvrtletí roku 2023. Součástí je i zajištění financování v těchto měsících.

Jičín: Účinnost smlouvy o výpůjčce Lodžie se posune o čtvrt roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Provozovatelem Lodžie zůstává Valdštejnské imaginárium, a tak budou pokračovat i zavedené kulturní akce, které v posledních letech dosáhly značné obliby. Zastupitelstvo o této záležitosti rozhodne ve středu 14. 12. na veřejném zasedání v Porotním sále.

Aktuální usnesení Rady města se dotýká dvou témat. Jednak jde o stavební práce v lokalitě Čestného dvora, které se časově protáhly, jednak o zvyšující se náklady za provoz v důsledku nárůstu cen energií. Valdštejnské imaginárium nedávno zvítězilo ve veřejné zakázce na provozovatele Valdštejnské lodžie a město s touto společností uzavřelo smlouvu o výpůjčce historického areálu do konce roku 2028.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Smlouva však byla navázána na dokončení stavebních prací a na otevření nového víceúčelového sálu. Protože se závěr přestavby a kolaudace zkomplikovaly, je nutné prodloužit trvání staré, stále platné smlouvy o provozování a odložit účinnost nové smlouvy, vzešlé ze zmíněné veřejné zakázky. Jinak řečeno, do konce března 2023 bude Lodžie provozována Valdštejnským imagináriem dle staré smlouvy, jež byla podepsána na konci roku 2015, a od dubna 2023 na ní naváže nová smlouva. Její účinnost skončí v březnu 2029, takže i v závěru trvání dojde k posunu o čtvrtletí.

Zastupitelstvo bude schvalovat poskytnutí dotace Valdštejnskému imagináriu na provoz v období leden až březen 2023, a to dle stávající, prodloužené smlouvy. Imaginárium žádá o dotaci od města ve výši 548 929 Kč. V roce město poskytlo na celý rok dotaci ve výši 1 150 000 Kč, přičemž naprostá většina (950 tisíc) šla na mzdy ředitele, produkční a průvodce a zbytek potom na provozní výdaje. Poměrná částka na měsíce leden, únor a březen 2023 je vyšší, odráží ale právě nárůst nákladů za energie.

Záměr změny výpůjčky areálu Lodžie spočívající v posunutí účinnosti a doby trvání výpůjčky byl dle zákona o obcích zveřejněn na úřední desce dne 29. 11. 2022. Lhůta pro vyvěšení je patnáct dnů a po jejich uplynutí bude dodatek č. 1 ke Smlouvě o výpůjčce areálu Valdštejnské lodžie předložen ke schválení Radě města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…