Jičín: V domě pod jezuitskou kolejí mohou vzniknout malometrážní startovací byty

12.09.2022 16:43 | Tisková zpráva

Rada doporučuje zastupitelstvu schválit bezúplatný převod parcely st. č. 24/1 o výměře 581 m2 včetně domu Ruská čp. 21. Jde o dům těsně pod jezuitskou kolejí, který tak město získá do vlastnictví. Veřejné zasedání se uskuteční ve středu 14. září v Porotním sále zámku.

Jičín: V domě pod jezuitskou kolejí mohou vzniknout malometrážní startovací byty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Vzniknout zde mají malometrážní byty v souladu s Koncepcí bytové politiky města Jičína. Určeny budou pro mladé rodiny s dětmi v nepříznivé životní situaci. Budou také poskytovány jako startovací byty. Nezbytná je rekonstrukce celého objektu.

V současné době je nemovitost ve vlastnictví státu a je pod správou Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Původní soukromý majitel zemřel bez dědice. Rada města Jičína na svém 112. jednání dne 27. 4. schválila záměr a na základě tohoto rozhodnutí byl osloven majetkový úřad, který také připravil návrh smlouvy o převodu. Po schválení nabytí nemovitosti Zastupitelstvem města Jičína bude uzavřená smlouva postoupena ke schválení Ministerstvu kultury.

Součástí parcely je také část historického opevnění města. Samotný dům má přezdívku Dům kleriků, je historickou památkou a má zajímavou historii. Byl prvním sídlem jezuitů po jejich příchodu do Jičína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…